Lægeplanter til haven

 

Med lægeplanter og urter giver du dit immunforsvar et boost og holder din krop sund. Du kan blot plante disse i din egen have, så du af og til kan plukke nogle krydderurter til mad eller til at lave en sund kop te.

Men hvilke urter og planter har alle medicinske egenskaber? Og hvad gør de helt præcist? Vi har sammensat denne liste til dig i samarbejde med ernæringseksperter fra onlineportalen Sundt.

Aloe Vera mod hudproblemer
Aloe Vera er ikke kun en lægeplante, men den er også meget nem at vedligeholde, har et smukt udseende og ser godt ud i en stenhave. Du kan bruge Aloe Vera både internt og eksternt. Påfør for eksempel det nærende stof på din hud, hvis du lider af tør eller kløende hud, eller lav en te af det for at løse maveproblemer eller stimulere appetitten.

Lungeurt til dine lunger
Lungeurt hedder det ikke for ingenting. Bladene ligner menneskers lunger, og det bruges af mange mennesker til hoste, ondt i halsen og lungebetændelse. Lungeurt kan også bruges til at forhindre overdreven svedtendens, når du er syg. De lyserøde eller lilla-blå blomster ser også smukke ud i din have om foråret.

Koriander mod mave- og tarmsygdomme
Koriander, ikke alle kan lide det, men det er meget sundt. Nogle mennesker synes, at koriander smager som sæbevand og kan ikke tåle retter, der indeholder denne urt. Atter andre nyder retter med koriander, såsom indiske og mexicanske retter. Koriander bruges mod mave- og tarmsygdomme og ledsmerter. Korianderfrø hjælper mod ildelugtende ånde.

Mynte for frisk ånde
Mynte sørger også for, at du får frisk ånde. Derudover virker mynte mod hovedpine og kvalme, den kan lindre kløe og er en naturlig løsning mod myggestik. Du kan forsigtigt gnide mynte over myggestikkene for at hjælpe med at lindre kløen. Mynte er en meget nem plante, der vokser som et spyd.

Perikum mod depression
Perikon er kendt for at forbedre humøret. Nogle mennesker bruger denne plante som et antidepressivt middel. Lider du af sæsonbestemt depression som vinterdepression? Så er det klogt at plante perikon i haven. Siden oldtiden har folk troet på plantens medicinske egenskaber. For eksempel er det tidligere blevet brugt til at lindre forbrændinger.

Slap af med kamille
Mange kender kamille fra urteteen. Du kan drikke kamillete for dens afslappende virkning eller skylle munden med den for at lindre smerter, såsom tandpine. Kamille bruges ofte også i salver mod smerter på grund af dets anti-inflammatoriske virkning. Når du bruger kamille for dens afslappende og beroligende effekt, kan du også lave æterisk olie af det.

Nælde til en forkølelse
Dukker brændenælder op i din have? Dette ukrudt kan være nyttigt mod forskellige lidelser. Sørg for ikke at røre ved de stikkende hår og lav en suppe eller te af brændenælderne. Nælde virker mod lidelser som forkølelse, høfeber, blokeringer og kløe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Haven: Et Naturligt Tilflugtssted og En Skattekiste af Skønhed

Haven er et smukt og forunderligt sted, der tilbyder os en pause fra hverdagens travlhed og stress. Uanset om det…

Hjælp med at vælge det perfekte kunstgræs til din have

  Leder du efter kunstgræs til din have, er der mange muligheder, og vi hjælper dig gerne med at vælge.…

Red Robins  

Red robins er en løvfældende busk, der trives på et solrigt, beskyttet sted. Dens frugter er spiselige og kan bruges…