Hjælp med at vælge det perfekte kunstgræs til din have

 

Leder du efter kunstgræs til din have, er der mange muligheder, og vi hjælper dig gerne med at vælge. I dag findes der flere typer kunstgræs, ikke kun til haver, men også til sportsbaner, altaner, tagterrasser, også indendørs og i andre farver end grønt.

Der er en speciel type kunstgræs til hvert sted. Til en hockeybane er der kunstigt hockeygræs, der er længere end andre typer og indeholder ekstra stærke fibre. Dette sikrer et bedre spil og holder længe på trods af intensiv brug. Til haver er der en art, der næsten ikke kan skelnes fra rigtigt græs. Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger kunstgræs til din have?

1. Underlag
Kunstgræs til haven kan lægges på stort set alle underlag, men det er klogt at rådføre sig med specialisten om, hvilket arbejde der skal til for at holde din kunstgræsmark pæn og tæt i mange år fremover. Selvom kunstgræs kan tåle vejret og er vandgennemtrængeligt, så skal underlaget naturligvis tåle ret meget i vores klima.

2. Brugen
Der findes mange typer kunstgræs, der egner sig til haven. Det er selvfølgelig vigtigt, hvordan det bliver brugt. Hvis kunstgræsset kun bruges til pynt, kan en mindre blød og billigere type være en mulighed. Med børn, der leger, sportslege og kæledyr, bør du vælge en blødere art, der danner en god spillebane.

3. Dræning af vand
En kunstgræsbane har fremragende vandgennemtrængelighed og tørrer hurtigt efter en regnbyge. Det sparer en masse mudderpletter på børnenes tøj og forhindrer mudderfødder på kæledyr. Det vand skal dog kunne forsvinde, når det først er blevet drænet gennem kunstgræsset. Rådfør dig derfor med leverandøren, inden du lægger græsplænen. Dette kan vurdere, om der skal træffes yderligere afvandingsforanstaltninger.

4. Lav vedligeholdelse betyder, at man kommer i gang nu og da
Plæneklipperen kan forlade huset, men enhver kunstgræsmark har brug for noget vedligeholdelse. Ukrudt kan ikke trænge ind i kunstgræsset. Men frø, der ender på græsplænen, kan slå rod, hvis naturmateriale bliver tilbage som blade og andet. Afhængig af mængden af ​​naturmateriale skal du i ny og næ arbejde med kosten. Fordelen er, at kunstgræsset er nemt at rengøre.

5. Vær opmærksom på europæiske standarder
Kæledyr, men også små børn har en tendens til at undersøge alt med tungen. Det er ikke hygiejnisk, men hvis kunstgræsset opfylder europæiske standarder, kan du være sikker på, at det ikke indeholder tungmetaller eller andre giftige stoffer, der frigives, når børn eller dyr begynder at slikke det. Et eksempel er EN 71-3 NEN.

6. Garanti
En kunstig græsplæne i haven kræver en investering. En pålidelig leverandør giver dog også snart 15 års garanti på kunstgræsset. Det vigtigste er ofte farveægtheden, fordi det er en af ​​grundene til, at du køber det. Læs altid garantibetingelserne med småt omhyggeligt, og giv yderligere information, hvis du er i tvivl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Haven: Et Naturligt Tilflugtssted og En Skattekiste af Skønhed

Haven er et smukt og forunderligt sted, der tilbyder os en pause fra hverdagens travlhed og stress. Uanset om det…

Lægeplanter til haven

  Med lægeplanter og urter giver du dit immunforsvar et boost og holder din krop sund. Du kan blot plante…

Red Robins  

Red robins er en løvfældende busk, der trives på et solrigt, beskyttet sted. Dens frugter er spiselige og kan bruges…